søndag 28. februar 2010

Vellykka og gode hveteboller

Bakte boller her om dagen for å ha til skoleboller. Fant ei oppskrift på en blogg (som æ glemte merke av) og gjengir derfor oppskrifta her. Deigen va lett å arbeide med, den heva godt og bollene smaker godt. Eneste minus e at de ferdige bollene smuler litt, nån som vet kan æ kunne gjort med det? :)

Deigen kan også brukes til skoleboller, fylte boller, hvetestenger m.m.

BOLLER:
2 pk gjær
Ca 7 1/2 del H- melk + 1 egg
12 ss sukker
4 ss Smør
2 pk rød Semper
6 toppede ss pre - kokt rismel
2 ts kardemomme

Rosiner

------------
Gjæren røres ut i litt av den lunkne melken
Alt blandes godt
Røres i mikser i 5 min
Heves i en time
Rør deigen godt opp
Form boller (bruk is skje/hender dyppet i vann eller olje. Kan også sprøytes ut med spesial-sprøytepose i plast!))
Etterheves i 15 - 20 min

Stekes ved 220 grader i 10 -12 min.
Lykke til!
c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar