onsdag 11. november 2009

Cøliaki og cafèliv

Man har kommet langt i Norge ka gjeld glutenfri kost og ka som e tilgjengelig å få tak i. Sverige har kommet hakket lenger og har prisa som e bare halvparten av i norge, undres ka det kommer av....
Det finnes mye produkter i butikkan, både for å lage/bake sjøl, men også ferdigprodukter. Veldig mange matbutikker har frosne brød som de får inn en fast dag i uka.

Det æ allikvel savne e å kunne komme inn i et bakeri å få kjøpt glutenfrie gjærbakstprodukter. Brød e en ting, kanelsnurrer, hveteboller, baguetter og slikt e nåkka ainna. Ikkje enkelt å få tak i - her i Tromsø. Da vi bodde i Trondheim fantes det Rosenborg bakeri, der kunne man få kjøpt ferskt hver tirsdag og resten av uka fra frysedisken. Suupert va det :) Vi kunne handle inn å invitere mi eks svigermor på ferske bakevarer som også ho kunne spise (favoritten va "hvete"stang)

I tillegg fantes det en liten cafe i Trondheim sentrum som solgte veldig gode glutenfrie baguetter med alt godt fyll du kunne tenke dæ .
Et sånt tilbud har æ tell dags dato ikje sett i Tromsø, hverken hos bakern eller på cafe og syns det burde være en mulighet for.

Må skynde mæ å si at både burgerking og de fleste pizzakjedene tilbyr glutenfritt, men med ei frøken som ikje like hamburger så e ikje det nåkka alternativ. Yonas pizzaen e for min del den beste i byen og det samme mene mi datter på 9 år. Ho bestille Trollpakken og får dermed den glutenfri og med ost og skinke. helt enkelt :)) Hos de andre må du bestille ei vanlig stor pizza (trur æ )
Det man må vite når man bestille der e at den glutenfrie pizzaen tar en time å forberede, men da får du en GOD bunn som e godt heva.

Æ har lyst tell å undersøke muligheten for å få i stand et glutenfritt tilbud åsså på byens cafeer, eller i det minste på en av dem, det hadde vært superfantastisk c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar