mandag 16. november 2009

Pepperkaker


Da har vi jaggu laga en testporsjon med pepperkaker også, går fort i svingene når man egentlig ikkje har tid :p Den første oppskrifta vi sku prøve e åsså henta fra allergikokken.no Vi søkte på glutenallergi og julekos og vips dukke det opp flere gode oppskrifter. Kakemennene smakte altså sandkaker, men var gode likevel. Pepperkakene ble veldig bra, faktisk så bra at vi ikje føle for å lage andre varianter for å se kem som e best! :) Vi har hatt flere i testpanelet denne gangen og vil tru, uten å snakke for de andre, men sett ut fra tilbakemeldinger, at denne ville fått terningkast 6 c",) Victoria som ska ha kakene va storfonøyd og ho huske korsn pepperkaken fra i fjor smakte. Viktig under pepperkakebaking e det for ungan å spise/smake pepperkakedeig. Da deigen blei laga i går smakte den ikje nåkka særlig, i følge prinsessa sjøl. men etter ei natt i kjøleskap (som denne deigen trenger) smakte den helt fortreffelig! Denne bakinga fikk Victoria hjelp av mormor fordi mamsen hadde vært å fått akupunturnåler litt her og der og va så støl og stiv at ho helst lot vær å bake og kjevle og alt det der . ... men aldri så galt etc etc ... dem kosa sæ begge to ;)

Oppskrifta som blei brukt e følgende:

1 dl vann
300 gr margarin
1 ss natron
8-10 dl glutenfritt mel
1 dl pofiber
4 dl sukker
1 1/2 dl sirup
1-2 ts kanel
1-2 ts nellik

Varm opp sukker,sirup, vann, margarin og krydder til margarinen har smeltet. Bland natron godt sammen med halvparten av melet. Bland dette i væsken og rør godt. Tilsett resten av melet litt etter litt og rør godt hele tiden til deigen blir glatt og smidig. Dekk til deigen og la den stå kjølig natten over. Kjevle ut deigen og stek en prøvekake. Deigen bør ikke flyte ut. Dersom den gjør det, tilsett litt mer mel. Stek kakene eller pepperkakehusdelene i ca 10-15 min på 150 C. La kakene kjølne på platen.

Pepperkakehus
Monter delene med smeltet sukker. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele eller stekepanne. Sørg for at det ikke brenner seg! Pynt kakene/huset med melisglasur, seigmenn, sjokolade som tåles og ellers hva du måtte ønske. Lakrislinser kan bli fint som hår på kakemenn, saltpastiller kan bli fine knapper osv. Farg gjerne melisen med konditorfarge. Ferdig farget melis med smakstilsetning er også å få kjøpt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar