lørdag 4. juli 2009

Hverdagsbrød

Dette blir ei grunnoppskfrit for 3 stk brød
- utforsk med smaker og tilsettinger for et mer fiberrikt brød.

1 pk grov melmiks
ca 1/2 pk fin mel miks (litt under)
2 pk gjær

1 1/2 dl olje og 2 egg varmes i
1 l melk
+ 1 - 2 dl vann (justeres til slutt)

Ha gjerne i solsikkekjerner, havregryn og linfrø
(brødkrydder hvis du liker det)

Rør alt godt sammen i en brødelter (ca 5 min), deigen skal være løs og "klissete"
Hell over i bakeformer og bruke slikkepott for å glatte utover
Glutenfri gjærbakst kan heve godt før det stekes.
(brødene kan pensles med egg og pyntes med valmuefrø)

Stekes ved 225 grader, ca 30 minutter

Tips ved brødbaking og barn - skjær brødene i ferdige skiver før de fryses.
På den måten kan man ta opp akkurat det man trenger og slipper "gamle" brød.
En runde i brødrister gjør brødene litt "ferskere" og sprødere. c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar